Vi erbjuder behandling i form av luktträning med essentiella oljor för att du ska få ditt luktsinne tillbaka!

Här hittar du svar på vanliga frågor om behandlingen

Vår behandling är baserad på studier som visar att luktträning med essentiella oljor gör att de flesta får tillbaka sitt luktsinne. 
Luktträning har goda resultat vid symtom från luktsinnet på grund av infektioner, såsom Covid-19.

Det är individuellt och vi rekommenderar att du gör klar hela behandlingen för bästa resultat.
Varje månad förnyas cellerna i näsan och resultat kan i teorin fås ungefär så snabbt. Men för många tar det flera månader. Studier visar att ju längre tid behandlingen pågår desto bättre resultat får man.

Luktträning bör påbörjas efter 2 veckor med symtom. Om det gått mer än en månad, den tid det tar för nervcellerna att återhämta sig, och du fortfarande har symtom riskerar du att luktsinnet inte kommer tillbaka alls utan behandling i form av luktträning.

Har du haft symtom en längre tid behöver du inte oroa dig i onödan. Goda resultat fås hos de som börjar luktträning inom ett år. Många kan också få tillbaka sitt luktsinne efter ett år av symtom, men siffran är inte lika hög som hos de som börjar inom ett år. 

Studier visar att behandlingen är väldigt säker.
Vi använder 100% essentiella oljor med hög kvalitet. De innehåller enbart destillerad produkt och inga andra typer av tillsatser. 

Essentiella oljor ska oftast inte användas direkt på huden. Det är inget farligt att få på huden men då behandlingen pågår under så många veckor kan upprepad hudkontakt skapa rodnad i huden. Skölj därför gärna bort oljan om du kommer för nära näsan. 

Är du allergisk mot någon av lukterna rekommenderas du att prata med din läkare innan du påbörjar behandlingen. Oljorna är destillerade från: ros, eucalyptus, timjan, kryddnejlika, citron, Jasmine, mandarin, pepparmynta, Bergamot, rosmarin, ylang-ylang och teträd.  

Ja. Infektioner över lag, som influensa eller vanlig förkylning, påverkar luktsinnet. 
Luktträning kan även hjälpa de som av av andra orsaker än Covid-19 fått nedsatt luktsinne, t.ex Parkinsons sjukdom.

Är du osäker på vad som orsakat dina problem med luktsinnet eller om behandlingen är rätt för dig så är du välkommen att kontakta oss.

Du är välkommen att kontakta oss för vidare konsultation och hjälp.

 

Du kan inom 14 dagar från att du mottagit behandlingen returnera den till oss. Detta förutsatt att alla förpackningarna är obrutna. Du kan inte lämna tillbaka delar av behandlingen om du öppnat en av lådorna.

De olika oljorna i behandlingen rekommenderas inte för barn under 5 år. Annars är det en lågrisk behandling, med få biverkningar som med fördel kan användas av barn och ungdomar.

Ja det går bra. Vissa essentiella oljor rekommenderas inte att förtäras eller användas på huden när man är gravid.
Våra oljor ska inte användas lokalt på huden eller förtäras. Att enbart lukta på oljor ska inte påverka fostret på något sätt. 

Hittar du inte svaret på din fråga? Skicka ett medelande till oss!